Veiledning til hvordan du unngår forkjølelse på sensommeren

En rekke internettselskaper foreslår etter hvert en rekke ulike fraktløsninger. En som for tiden er mye brukt er utleveringssteder, hvor du selv henter dine nye produkter når du har tid. Løsningen er stort sett ukomplisert, og ofte også den rimeligste leveringsversjonen.

Flere nettbutikker lover levering på kun én virkedag for en rekke av deres produkter, som imidlertid krever at bestillinger gjøres før et bestemt tidspunkt, slik at de kan få fikset varene før de pakkeansatte få fri.

En rekke nettbutikker lover gratis levering, men ofte er dette forutsatt at du handler for et presist beløp. Ellers må du ta den enkleste leveringsmodellen, som mange ganger – uansett om du er i Herning, Aabenraa eller Nivå – er å få budet til å levere pakken til et hentested.

Tross alt er leveringstiden spesielt viktig

Det har vist seg å være usedvanlig enkelt for alle å finne de laveste prisene på tvers av nettbutikker, og mange nettselskaper har ikke vært i stand til å unngå å kutte prisene på produktene – for barn, men også for kvinner og menn – helt til bunns, og til og med noen ganger tilby gratis frakt.

På den annen side kan det tross alt vise seg å være lønnsomt å prøve flere internettselskaper etter tilbud før du handler, slik at du ikke er i tvil om å få tak i den rimeligste prisen.

Uansett hva, må du være klar over at når en butikk annonserer et produkt til en salgspris som kan virke uvanlig tiltalende, er det ofte en pekepinn på en uredelig e-forhandler. Bestillinger med betalingskort dekkes likevel under en regel som forsvarer kunden mot uærlige e-bedrifter.

Generelt anbefaler vi kortbetaling eller betaling med mobiltelefon. Som et alternativ kan du bruke en avdragsløsning som ViaBill, dersom du heller vil finansiere betalingen over en lengre periode.

Før folk kjøper fra butikk kan du i prinsippet holde øye med butikkens handelsavtale, men dette er noen ganger et tidkrevende prosjekt.

Et enklere alternativ kan være å sjekke om nettbutikken er koblet til e-merket, fordi det skal være et bevis på at nettbutikken godtar de offisielle reglene, i tillegg til at e-handel er overvåkes ofte av fagfolk som forstår regelverket på området. Dette er også din sjanse til støtte, dersom du skulle oppleve problemer i forbindelse med bestillingen din.

Mange nettselskaper lover dag-til-dag frakt

Trustpilot gir ganske gode muligheter til å tolke kritikken fra mange tidligere forbrukere, og av den grunn kan det være nyttig at du tolker på nett firmaanmeldelser før du fullfører handlen.

Facebook genererer lignende fullstendig pålitelige metoder for å få et inntrykk av troverdigheten til internettvirksomheten. I tillegg finnes det noen e-butikker hvor du kan skrive ned en vurdering av kjøpet ditt, som like gjerne kan benyttes for å vurdere kundetilfredshet.

Nettstedet vårt er finansiert av reklame. Vi har tette samarbeid med flere internettbedrifter ved at vi formidler selskapenes tilbud, og innhenter betaling når våre brukere gjennomfører et kjøp.

Informasjon om produkter og nettselskaper vedlikeholdes fra tid til annen, men vi kan ikke garantere mot potensielle rettelser siden siste oppdatering av informasjonen vår.